Top
 

Trap de Ronde van Limburg op gang met Hasselt Fietst! 

Trap de Ronde van Limburg op gang met Hasselt Fietst! 

 
In het pinsterweekend staat Hasselt volledig in het teken van de fiets. Laat je op zondag 5 juni onderdompelen in de wereld van de fiets met een heuse fietsmarkt en drie prachtige fietsroutes op ieders maat. Daags nadien, op maandag 6 juni, vertrekt de Ronde van Limburg in de Limburgse hoofdstad. 

Wie op zondag 5 juni met de fiets naar Hasselt afzakt heeft de keuze uit 3 tochten. Ga je voor de korte familieroute? Dan wacht je een recreatieve tocht van 13 kilometer boordevol animatie voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar. Kies je voor de lange familieroute? Dan voeg je daar nog zo’n 12 kilometer aan toe. Beide tochten nemen je mee door de leukste gebouwen zoals Plopsa Indoor Hasselt en houden halt aan interactieve stopplaatsen, zoals de spoedafdeling van het Jessa ziekenhuis en de brandweer. Zin in gekregen? Klik hier dan snel verder voor meer informatie en om je in te schrijven. 

De ervaren fietsers en wielertoeristen kunnen zich dan weer laten gaan tijdens een 80-kilometerlange tocht waarbij ze een deel van het parcours van de Ronde van Limburg zullen opwarmen voor de profs. De sportievelingen gaan van start tussen 8 en 10 en doorkruisen Hasselt, Diepenbeek, Bilzen, Borgloon en Kortessem. Doe je ook mee? Schrijf je dan nu hier al in! 

In de namiddag kan je je laten verrassen op de Hasseltse fietsmarkt. Daar genieten de allerkleinsten van het mobiele pumptrack Little Champion Parcours, terwijl jij van de grond gaat op de space bikes. Of daag elkaar uit en laat om ter eerst een ballon ontploffen door zo snel mogelijk te fietsen op rollen. Klinkt goed, niet?  

De fietsmarkt is ook maandag te bezoeken wanneer op het Verbindingsplein in Hasselt de ploegen voor de Ronde van Limburg vanaf 12u15 voorgesteld worden.  

Korte familieroute – 13 km  
Tussen 13 en 15u 
Voor gezinnen met kinderen tussen 7 en 12
Toertocht Ronde van Limburg – 80 km 
Tussen 8 en 10u 
Voor de ervaren fietsers en wielertoeristen
Lange familieroute – 25 km 
Tussen 13 en 15u  
Voor gezinnen met kinderen tussen 9 en 12
Fietsmarkt 
Op het Verbindingsplein / Quartier Bleu 
Tussen 13 en 17.30  
En op maandag 6 juni van 10 tot 12.30 
Gratis

Wil je deelnemen aan een van de tochten? Klik dan hier verder voor meer info en tickets!

Share