Kom jij op zondag 19 mei ook naar Hasselt Fietst?

Kom jij op zondag 19 mei ook naar Hasselt Fietst?

Road  25/04/2024

Het pinksterweekend is dit jaar in Hasselt opnieuw een heus wielerweekend. Op zondag 19 mei staat de stad volledig in het teken van de fiets tijdens ‘Hasselt Fietst’. Een dag later, op maandag 20 mei, zijn de profs aan de beurt tijdens de Ronde van Limburg. En dat allemaal ter voorbereiding op hét wielerfeest in september, wanneer het EK wielrennen van 11 tot en met 15 september naar de Limburgse provinciehoofdstad komt.  

Op het gevarieerde programma van ‘Hasselt Fietst’ staan activiteiten voor alle leeftijden. Stap op de fiets voor de familiefietstocht van 13 km, perfect voor recreatieve fietsers en gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar. Voor wie op zoek is naar meer uitdaging is er de fietstocht van 35 km waarop je een deel van het EK-parcours verkent. Onderweg kan je genieten van een bevoorrading. Beide tochten vertrekken vanop het Kolonel Dusartplein, starten is mogelijk tussen 10.00 en 15.00 u. De eerste 200 gezinnen die aan de bevoorrading passeren, ontvangen een leuke totebag en ook de kinderen worden met een EK-gadget beloond. Vooraf inschrijven? Dat kan hier.  

EK loopfietsen

De allerkleinsten (2 tot 4,5 jaar) kunnen tussen 10.00 u. en 15.00 u. dan weer deelnemen aan het EK loopfietsen. Heb je thuis geen loopfiets? Dan kan je er ter plaatse eentje lenen. Inschrijven doe je hier.  

Kleuters die helemaal klaar zijn om zonder zijwieltjes te fietsen, kunnen deelnemen aan de workshop "Kijk! Ik fiets". Deze sessie van 1,5 uur wordt begeleid door ervaren monitoren en kost 5 euro per kind. Daarnaast kunnen de jongste avonturiers zich uitleven op een uitdagend kidsparcours met pumptracks, hellingen, kasseistroken en bochten. Kinderen tussen 5 en 14 jaar kunnen deelnemen met hun eigen fiets en helm of ter plaatse een fiets lenen. 

Zin om je stuurvaardigheid te testen op een behendigheidsparcours? Dat kan met je eigen (elektrische) fiets, of je maakt een testrit op de elektrische fietsen van OKRA Sport Limburg. Verder wordt er een hele dag lang randanimatie voorzien voor nog meer plezier en entertainment. Kom en geniet mee van deze leuke dag vol fietsbeleving in Hasselt! Schrijf je snel in via sporthasselt.be

Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Download de Official Fan Guide van Ronde van Limburg
Lees meer | Download de Official Fan Guide van Ronde van Limburg
Thijssen, De Lie, Groenewegen, Girmay en Kristoff aan de start van 76ste editie
Lees meer | Thijssen, De Lie, Groenewegen, Girmay en Kristoff aan de start van 76ste editie
Ontdek de teams voor de Ronde van Limburg 2024
Lees meer | Ontdek de teams voor de Ronde van Limburg 2024