Ronde van Limburg toerisme

Hasselt

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken om er eens helemaal uit te zijn. Hasselt biedt alles wat je maar kunt verlangen van een onvergetelijke city- of dagtrip. En misschien nog een tikkeltje meer. Want Hasselt, dat is een echte smaak- én spraakmaker. We nodigen je dan ook van harte uit om op ontdekking te gaan. Op je eigen manier en op je eigen tempo. Hasselt is de ideale uitvalsbasis om de rest van de provincie te verkennen. Te voet of per fiets. Limburg begint hier.

Tongeren

Tongeren is zoveel meer dan een poort naar het mooie Haspengouw. Of je nu graag in het verleden duikt, van cultuur houdt, gezellig shopt of proeft van gastronomische toppers… De eerste stad van het land heeft het allemaal. De streek verkennen met de fiets? Tongeren is jouw ideale uitvalsbasis!

Borgloon

Met de fietstochten van Borgloon fiets je langs de mooiste plekjes van de fruitregio Haspengouw. Het decor fascineert het hele jaar door: van de bloesemzee in het voorjaar tot de plukrijpe vruchten in de oogsttijd en de ongerepte stilte in de winter.

© Bilzen
© Bilzen

Bilzen

Bilzen, biesonder boeiend

Bilzen ligt op de grens van het heuvelachtige Haspengouw en de vlakke Kempen.  Nergens is het landschap zo divers en kunt u al fietsend genieten van zowel panoramische vergezichten en idyllische plekjes als van oude vierkantshoeven, kapelletjes en kastelen.