Top
 
Limburg

Toerisme

(Fiets)toerisme in

Limburg

Het Limburgse fietsroutenetwerk telt 2000 km grotendeels autovrije fietspaden. Met behulp van het systeem van genummerde knooppunten kan men een route samenstellen. Limburg ontving hiervoor verschillende prijzen en titels. In 2011 verkozen de Nederlanders en Vlamingen Limburg voor de 6de keer op rij tot de populairste fietsprovincie van België.

Aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk fiets je doorheen het water. Je moet geen regenlaarzen of duikerspak aantrekken, want je blijft gelukkig op droge grond. Maar het fietspad neemt je wel mee dwars door de vijver van de ene oever tot aan de andere. En op een bepaald moment fiets je met het wateroppervlakte aan weerszijden op ooghoogte. Dat is echt plezant!

Volgens Time Magazine één van de 100 meest geweldige plekjes ter wereld!

Website

Stad Tongeren

Tongeren is zoveel meer dan een poort naar het mooie Haspengouw. Of je nu graag in het verleden duikt, van cultuur houdt, gezellig shopt of proeft van gastronomische toppers… De eerste stad van het land heeft het allemaal.

Website

Stad Borgloon

Waar heden en verleden elkaar kruisen.

Waar kunst een eenheid vormt met de natuur.

Waar een bloesemzee verandert in een fruittuin.

Een stad waar mensen je warm ontvangen.

Van harte welkom in Borgloon

Website

Bilzen, biesonder boeiend

 

Stad Bilzen

In Bilzen kan je waterburchten, kasteeldomeinen en als parel aan de kroon de imposante landcommanderij Alden Biesen ontdekken. Maak een fiets- vespa- of golfwagentjestocht door de streek, spoorfiets door een mooi stukje natuur op een railbike of maak te voet een nachtelijke ontdekkingstocht tijdens topattractie Bilzen Mysteries. Bij weer kan je terecht in Binnenspeeltuin KinderRijck voor een spannende lasergame of een battle in de Escape Room. Snelheidsduivels kunnen terecht bij karting Fastlane en waterratten voelen zich thuis in zwembad de Kimpel.

Website