Ronde van Limburg mobiliteit

Hasselt

Woon je in de buurt of op fietsafstand van het centrum? Kies dan voor een leuke wandeling of fietstocht naar de start van de Ronde van Limburg. Zo kom je al meteen in de sportieve sfeer waarnaar wij nu al met z’n allen uitkijken.

Fietsers kunnen met hun tweewieler in de fietsenstalling aan de bib op het Kolonel Dusartplein of in de ondergrondse parking Blauwe Boulevard aan Quartier Bleu terecht. Vergeet je slot niet mee te brengen om je fiets veilig achter te laten.

Kom met de bus naar het centrum van Hasselt. Meer info over de dienstregeling kan je terugvinden op delijn.be.

Of laat je wagen achter in de rand van de stad op de P+R carpool Hasselt-Zuid of park H (Trixxo Arena) en reis van daar verder met de bus. Je betaalt 1 euro voor je rit naar het centrum van de stad en reist voor 1 euro opnieuw terug naar de parking. Koop hier je tickets: delijn.be/hasseltparking.

Ook het station ligt op wandelafstand (1,3 kilomter). Reis met de trein naar Hasselt en wandel vervolgens naar de startsite. Raadpleeg de dienstregeling van de treinen op belgiantrain.be.

Kom je toch met de wagen? Dan kan je betalend parkeren in de ondergrondse parking Blauwe Boulevard (adres: Slachthuiskaai), die vlot bereikbaar is en op wandelafstand van de start ligt. Of je parkeert in één van de andere parkings in de stad. De ondergrondse parking van het Kolonel Dusartplein zelf is enkel te bereiken via de Koning Boudewijnlaan, maar wordt afgeraden omwille van de gewijzigde verkeerssituatie in de omgeving van de start.

Tongeren

Woon je in de buurt van de Eeuwfeestwal of op fietsafstand van het centrum? Kies dan voor een leuke wandeling of fietstocht door het historische centrum van Tongeren richting de finish van de Ronde van Limburg.

Woon je in de buurt van de Eeuwfeestwal of op fietsafstand van het centrum? Kies dan voor een leuke wandeling of fietstocht door het historische centrum van Tongeren richting de finish van de Ronde van Limburg. We voorzien een fietsenstalling op de Eeuwfeestwal.

Woon je net iets te ver om met de fiets naar Tongeren te komen? Kies dan voor het openbaar vervoer. Kom met de bus naar het centrum van de eerste stad van België. Meer info over de dienstregeling kan je terugvinden op delijn.be.

Ook het station is vlakbij. Reis met de trein naar Tongeren en wandel vervolgens naar de aankomst op de Eeuwfeestwal (iets meer dan 1 km – ongeveer 14 min. stappen). Raadpleeg de dienstregeling van de treinen op belgiantrain.be.

Kom je toch met de wagen? Dan kan je (betalend) parkeren op één van de parkings in de stad en in de rand. Meer info.