Ontdek Limburg vanop de fiets tijdens Best of Limburg

Ontdek Limburg vanop de fiets tijdens Best of Limburg

Events  18/04/2023

Op zondag 28 mei kan je de prachtige regio ten zuiden van Hasselt vanuit het zadel verkennen tijdens Best of Limburg, een nieuwkomer binnen de Proximus Cycling Challenge. Van lange fietstochten over het parcours van de Ronde van Limburg tot een rit voor e-bikes en zelfs een geanimeerde tocht voor gezinnen met kinderen. Best of Limburg heeft voor elk wat wils te bieden.

Hasselt is de place to be op zondag 28 mei. Vanuit de Limburgse provinciehoofdstad vertrek je voor een tocht van 13, 25, 48, 77, 110 of 150 kilometer. Je merkt het, Best of Limburg heeft een tocht op maat van elke fietser. De kortste afstand van 13 kilometer vertrekt langs het Kapermolenpark. Je fietst voorbij Plopsa Indoor Hasselt en langs de Demer richting Diepenbeek. De tocht van 25 kilometer trekt iets zuidelijker. Kortessem is het keerpunt met dienst. Via natuurgebied Nietelbroeken fiets je terug naar de start- en aankomstsite. De cyclo van 48 kilometer maakt nog een extra ommetje langs Wellen. Op de terugweg naar Hasselt passeer je het Kasteel van Mombeek.

Wie voor de rit van 77 kilometer kiest, mag zich opmaken voor enkele kasseistroken en hellingen uit de Ronde van Limburg. In Alden Biesen dokker je over de kasseien van de Maastrictherallee. Op weg naar Borgloon kruist ook de Bosstraat jouw pad. De tocht van 110 kilometer doet daar met de kasseistroken Op de Kriezel en Manshoven en het hellingentrio Keiberg – Romeinse kassei – Kolmont nog een schepje bovenop. De tocht van 150 kilometer trekt vanaf Wijnkasteel Genoels-Elderen richting Maastricht, waar de Slingerberg je pad kruist. Bovendien passeren de drie langste afstanden ook langs het Fruitbelevingscentrum in Borgloon, waar je dankzij een bevoorrading opnieuw op krachten kan komen vooraleer je de benen nog een laatste keer pijnigt op de terugweg richting Hasselt.

Proximus Family Rides

Het hoeft niet altijd alleen maar rond de koersfiets te draaien. Tijdens Best of Limburg voorzien we een aangepast aanbod voor gezinnen met kinderen en enthousiastelingen die graag op pad gaan met de e-bike. Voor de kleinsten onder ons voorzien we op de tocht van 13 kilometer animatie en een fietsquiz die ze onderweg kunnen invullen. Op de start- en aankomstsite kunnen ze onder begeleiding hun fietsvaardigheden testen op een behendigheidsparcours. De tocht van 25 kilometer is dan weer geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen.

Wie er liever met de e-bike opuit trekt, kan zijn of haar hart ophalen op de tocht van 48 kilometer. Onderweg ontdek je de leukste plekjes in de regio rond Hasselt. Op de tussenstop sterken we de innerlijke mens met streekproducten. Is de batterij - letterlijk - bijna leeg? Op de bevoorrading voorzien we oplaadpunten.

Zin gekregen om mee te fietsen tijdens Best of Limburg? Schrijf je hier in.