Top

Ontdek het deelnemersveld van de 73ste Ronde van Limburg

Op maandag 24 mei staat de 73ste editie van de Ronde van Limburg met start in Hasselt en aankomst in Tongeren op het programma. Volgens de voorlopige deelnemerslijst is het onder andere uitkijken naar Lotto Soudal kopman Degenkolb, thuisrijder Capiot, de broers Van Poppel en Dimitri Claeys.

Na een jaar afwezigheid, om bekende redenen, is de Ronde van Limburg er opnieuw helemaal klaar voor. Bovendien vaart de Limburgse klassieker voor het eerst onder de vlag van Flanders Classics, dat de handen in elkaar slaat met ‘vzw Limburg demarreert’.

Het rugnummer 1 is volgens de voorlopige deelnemerslijst voor John Degenkolb. De Duitser van UCI WorldTeam Lotto Soudal krijgt met een uitdagend parcours vol korte, pittige hellingen en kasseistroken een wedstrijd voor de wielen geschoven die perfect in zijn kraam past.

Met Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux en Team Qhubeka-Assos staan nog twee UCI WorldTeams aan de start in Hasselt. Bij dat Belgische WorldTeam is het uitkijken naar Boy Van Poppel, 5e in de Ronde van Limburg in 2019. De Nederlander staat samen met z’n broer Danny en landgenoot Corné Van Kessel, die we uit het veldrijden kennen, aan de start. Team Qhubeka-Assos rekent op Dimitri Claeys, die in 2015 al van het podium mocht proeven na winnaar Leukemans. Ook ploegmaat Lasse Norman Hansen stond al eens op het podium in Tongeren. Als derde in 2019, om precies te zijn. Ook Bingoal Pauwels Sauzen WB heeft met Dupont een ex-nummer 3 (2016) in zijn rangen.

Bij Alpecin-Fenix voert de ervaren Laurens De Vreese de troepen aan, samen met nieuwkomers Van Keirsbulck en Vermote. B&B Hotels P/B KTM brengt De Backer en rappe mannen Debusschere en Van Genechten aan de start. Team Arkéa-Samsic kan dan weer rekenen op de parcourskennis van man van de streek Capiot, 9e in de meest recente Ronde van Limburg. Bij BEAT Cycling vinden we met Martijn Budding dan weer het nummer 6 uit de editie van 2019 terug. Bij Baloise Trek Lions is het uitkijken naar veldrijders Toon Aerts, Lars van der Haar en Thibau Nys.

Of die laatste net als die andere talenten uit het veld, Van der Poel en Van Aert, op jonge leeftijd in de Ronde van Limburg kan schitteren, weten we maandag. Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst, die steeds onderhevig blijft aan de COVID-19-maatregelen:


Share