Voegt Merlier zich bij recordhouders van Ronde van Limburg?

Voegt Merlier zich bij recordhouders van Ronde van Limburg?

Road  24/05/2023

Op pinkstermaandag 29 mei strijkt het peloton neer in Hasselt voor een nieuwe editie van de Ronde van Limburg. We vieren dit jaar een jubileum, want de Limburgse klassieker is aan z’n 75ste editie toe. Op de voorlopige deelnemerslijst prijkt de naam van ex-winnaar Tim Merlier. Snelle mannen zoals Ewan en Limburger Thijssen dagen de Belgische kampioen uit.

Met een derde plaats in 2018 en winst in 2021 bewees Tim Merlier in het verleden al dat de Ronde van Limburg hem ligt. Bij een nieuwe overwinning mag de Belgische kampioen zich mederecordhouder van de Limburgse klassieker noemen. Stan Van Tricht en lead-out Bert Van Lerberghe flankeren de kopman van Soudal Quick-Step aan de start op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. Ze worden uitgedaagd door Lotto Dstny, dat rekent op de snelle benen van Caleb Ewan. Jasper De Buyst en Jacopo Guarnieri vergezellen hun Australische kopman.

Bij Intermarché – Circus –Wanty zijn alle ogen op Gerben Thijssen gericht. De Genkenaar krijgt Julius Johansen en Boy van Poppel mee in steun. Alpecin-Deceuninck schuift Timo Kielich naar voren. De Alkenaar behaalde dit seizoen al mooie ereplaatsen in Nokere Koerse, Grand Prix de Denain en Antwerp Port Epic. De Ronde van Limburg is bovendien een thuiswedstrijd voor hem. Kielich krijgt het gezelschap van Lionel Taminiaux en David van der Poel.

Wie op maandag 29 mei het zegegebaar mag maken op de Eeuwfeestwal in Tongeren ontdekken we omstreeks 17.00u. Ontdek de volledige deelnemerslijst hier.

Aftrap Nieuwsblad Cycling Series

Vooraleer de profs hun opwachting maken aan de finish, trappen de Special Olympics atleten de Nieuwsblad Cycling Series af. De Ronde van Limburg is de eerste van zeven wedstrijden in de competitie. De atleten nemen het tegen elkaar op op een parcours van een kleine twee kilometer rond de aankomstzone. De Eeuwfeestwal is om 13.00u het decor voor de start van de wedstrijd. Een kleine drie kwartier later huldigen we de winnaars op het podium en zetten we alle deelnemers in de bloemetjes.

Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Lees meer | Groenewegen zegeviert in 76ste editie van Ronde van Limburg
Download de Official Fan Guide van Ronde van Limburg
Lees meer | Download de Official Fan Guide van Ronde van Limburg
Thijssen, De Lie, Groenewegen, Girmay en Kristoff aan de start van 76ste editie
Lees meer | Thijssen, De Lie, Groenewegen, Girmay en Kristoff aan de start van 76ste editie
Ontdek de teams voor de Ronde van Limburg 2024
Lees meer | Ontdek de teams voor de Ronde van Limburg 2024