Top

Ronde van Limburg sponsor Soprema krijgt eigen straatnaam in Tongeren-Oost

Ronde van Limburg sponsor Soprema krijgt eigen straatnaam in Tongeren-Oost

Waterdichtings- en isolatiefabrikant SOPREMA is het eerste bedrijf dat op de nieuwe industriezone van Tongeren-Oost van start gaat. De bouw van een gloednieuwe isolatiefabriek moet op 5 jaar tijd voor 100 nieuwe arbeidsplaatsen zorgen.”
“De komende drie tot vijf jaar investeert SOPREMA 50 tot 60 miljoen euro voor de bouw van een duurzame isolatiefabriek en een centraal distributiecentrum voor België,” bevestigt de CEO van SOPREMA Noord-Europa – Leo Hoekstra. Bouwonderneming CORDEEL is intussen volop bezig met de bouwwerkzaamheden op de nieuwe site. De gerenommeerde producent van hoogkwalitatieve materialen voor waterdichting en isolatie zal een terrein van 12 hectare in gebruik nemen, die als ‘Ambior-site’ benoemd zal worden, de professionele thuisbasis voor 100 tot 150 werknemers.
Een mooie ode aan Ambiorix. Wat beide partijen delen, is immers hun respect voor geschiedenis. Zowel stad als bedrijf dragen hun herkomst trots uit. De stichter van SOPREMA, Charles Geisen, doopte het allereerste waterdichtingsmembraan tot “Mammouth” en zo werd het bedrijf voluit    Société des Produits et Revêtements Mammouth genoemd. De uitbreiding van het bedrijventerrein Tongeren-Oost gaat gepaard met het uitkiezen van nieuwe straatnamen. SOPREMA brengt hierbij ode aan zijn herkomst en stelt met trots de allereerste nieuwe straatnaam voor: Mammoetstraat.

Spectaculair in zee met organisatie van de Ronde van Limburg

Als wereldspeler én marktleider in Europa is SOPREMA nog steeds op zoek naar diverse profielen. Om de meer dan 100 vacatures voor operatoren, techniekers, heftruckchauffeurs, … in te vullen is er geen betere gelegenheid dan de Ronde van Limburg. De start en aankomst van deze 100-jarige wielerklassieker vinden immers plaats in hartje Tongeren, de ideale plek om ook hier volop in te zetten op rekrutering. In de fanzone, dit jaar de “Ambior-fanzone” genaamd, pakt SOPREMA groots uit met een toren van 13 meter hoog. Deelnemers beklimmen de toren en springen vervolgens in vrije val naar beneden om zo zachtjes op de grond te landen. Iedereen is van harte welkom om de sprong naar een nieuwe carrière te wagen!

Share