Top

Bilzen is tweede Rondedorp van De Ronde van Limburg 2019

Bilzen is tweede Rondedorp van De Ronde van Limburg 2019

Nadat de stad Borgloon in 2017 het eerste Rondedorp van de Ronde van Limburg werd heeft de stad Bilzen dat voorbeeld voor de editie 2019 gevolgd. Voor Bilzen houdt dat in dat de renners tijdens de wedstrijd een plaatselijke ronde over de kerkdorpen, Rijkhoven, Martenslinde en Kleine Spouwen zullen voorgeschoteld krijgen. Deze plaatselijke ronde begint aan de voet van de Letenberg, over de Reekstraat, door de Landcommanderij Alden Biesen, de Notendreef naar Martenslinde dorp, Riemsterweg tot en door de Dennebosweg, schuine oversteek van Keistraat naar Driesstraat, afdaling terug naar Riemsterweg, vanaf rotonde Rode Kruislaan naar de Keiberg, afdaling Winterberg, door Rijkhoven centrum richting Hoeselt via de Pasbrugstraat en via de Colenbroekstraat en Droogbroekstraat terug naar de Letenberg. Dit traject van 15,5 km dat vanaf km 73 tot km 88 in koers loopt wordt daarna nog eens tot km 100 identiek afgelegd om in het centrum van Rijkhoven richting Rode Kruislaan het Bilzers grondgebied  te verlaten. Het epicentrum van de 30 koerskilometers van Bilzen ligt aan het Apostelhuys van Alden Biesen. Daar kunnen de toeschouwers binnen een tijdspanne van ruim een half uur de renners vier maal aanmoedigen. In de buurt van het Gasthuis, aan inrijpoort Reekstraat, is dat drie maal. Vanaf plus minus 14h zullen de renners in Bilzen toekomen.       

Share